Uppdatering

Det här är mitt första inlägg för den här bloggen, och då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om så kör jag på att bara ge en uppdatering av vad som försiggår på akademin just nu, samt vad vi har gjort under de sju månader vi har gått här.

För ett par veckor sen hade vi ett event här i vår lokal. Eventet kallades för Rap meets poetry. Det blev väldigt lyckat och det var kul att se att det kom så många människor i olika åldrar.

Temat för rap meets poetry var KÄRLEK OCH/ELLER HAT, där det bjöds in ett flertal etablerade afrosvenska poeter och rappare som skulle skriva texter som var förankrade med just kärlek eller hat.
Kvällen rundades av med en open mic där gästerna uppmanades att ta plats på scen. Det blev som sagt en väldigt lyckad kväll, och enligt mig det roligaste event vi ha arrangerat hittills.

Förra veckan hade vi en inspiratör här på akademin, Vic Bassey. Han berättade om hans fascinerade liv, och hur han under sin ungdom flyttade runt väldigt mycket för att finna det han brinner för. Han berättade också om att han för nuvarande är verksam i videospelsvärlden och skribent inom samma område. Hans föreläsning var mycket givande och inspirerande.

Vi har även haft en rad olika inspiratörer här under programmets gång. Någon som har varit återkommande har varit Ayesha Quraishi. Hon var med redan i början av programmet som kursledare för poddradiogruppen, sedan har hon också kommit in som inspiratör där hon höll i väldigt upplyftande samtal. Hon är grym!
E
Några veckor innan Ayesha var här fick vi besök av vice ordföranden för Afrosvenskarna Stockholm, Nyangsarang Jobe King. Hon höll I ett personligt möte där vi diskuterade hur man skulle vara sitt bästa jag. Vi diskuterade och reflekterade bland annat kring hur ”uppfattning är verklighet” och hur man beter sig i olika situationer och omgivningar. Jag tror inte att jag bara talar för mig själv när jag säger att man lämnade lokalen den dagen mycket inspirerad och motiverad.

Det vi har åstadkommit under vår tid här på akademin är att ha hållit i event, varit värdar för event, spelat in poddar (uppe på soundcloud!) samt drivit denna blogg. Tiden har gått snabbt och det känns som man lär sig något nytt om samhället och strukturerna som råder, dagligen. Det har varit på både gott och ont för mig. På gott då man öppnar upp ögonen och förstår sig på hur verkligheten ser ut, och på ont för att det kan vara jobbigt att lära sig om saker som ständigt pekar på hur orättvist behandlade ”rasifierade” människor i Sverige blir. Men detta är anledningen till att vi är här, för att inta kunskapen och sen förhoppningsvis kunna göra en skillnad!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s